tisdag 13 januari 2015

#109 Gång (18/365)

Fokus

Vägen mot centrum behöver inte vara rak, som den här. Det skulle kunna vara en slingrig liten stig där man inte vet vad som väntar bakom nästa krök. Utan att veta när man är framme, kommer man oundvikligen ett steg närmare målet i det okända.

Men ibland är det raka spåret in. Man vet vägen, ser målet, kan undvika alla hinder och man är säker på att man kommer att lyckas. Lycka till. Försten att nå sitt mål blir den lycklige vinnaren. 

Den som ser sin väg, sitt mål, sin utstakade bana - ser även allt det som är runt omkring. Av den enkla anledningen att hen har tid att se sig omkring under sin vandring, och bli intresserad av det som befinner sig bredvid målet. Den som dock hela tiden måste koncentrera sig på att inte tappa bort den lilla slingrande stigen kommer inte ha tid att titta på annat än stigen mot målet. Målet är hela tiden i fokus på färden längs den krokiga stigen. Medan målet på den raka gången kanske bara är som en mirage i fjärran, något som till slut inte lockar lika mycket som det vid sidan om gången.

Ditt val på din gång, är om det är målet som är viktigast, eller det du kanske upptäcker på vägen dit.

#109 Gång - kanske inte alltid lika rak som denna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar