torsdag 1 januari 2015

#176 Lyftkraft (2/365)

Flyger fritt

I tider av återblickar, korta och långa, måste tankarna tillåtas att sväva iväg och ges den lyftkraft som krävs för att skapa insikt i nuet. Dess vägar får inte hindras av spretiga rigida grenar med sina tyngande principer. Nej, de måste få stiga med värmen från ett öppet sinne. Fyllas med de minnen som för oss samman. Fyllas av de känslor som behöver synliggöras för att kunna bearbetas.

Att glömma sin historia är att sticka hål på tankarna och få dem att sjunka ned i glömskan. Där kan de inte lysa upp händelserna av idag och ge styrka i de utmaningar som står framför oss i nuet. Glöm inte din historia. Låt inte tiden släcka dina minnen. Låt inte lyktan störta. Ge den istället lyftkraft så att dess ljus kan skänka styrka åt många.

Framtiden är en reflektion av vår historia.

#176 Lyftkraft - Ge tankarna den frihet de behöver

7 kommentarer:

 1. Hej och välkommen igång!
  Vi administratörer gör en liten besöksrunda för att se så att allt funkar som det ska på alla bloggar. Loggan är på plats, toppen, och numreringen är tydlig och klar.
  Däremot skulle det underlätta mycket om du kunde tillåta kommentarer med enbart Namn och URL istället för som nu att man måste vara inloggat i t.ex. Google eller Wordpress. Jag tror att du får mer feedback om du förenklar för dina besökare.
  Lycka till med fotograferandet!
  /Gunilla, alias PixelCat, admin

  SvaraRadera
 2. Nydelig tekst og flott bilde.
  Håper 2015 blir et bra år, for oss alle.
  Mormor

  SvaraRadera
 3. Snyggt både fotat och skrivet. Ser fram emot mer av båda sorterna.

  SvaraRadera
 4. Vackert illustrerat till vackra ord :)

  SvaraRadera
 5. En bild som tilltalar mig och med kloka reflektioner till

  SvaraRadera