måndag 12 januari 2015

#179 Låga (17/365)

Din värme

Den finns inom oss. Den värmer oss när det viner kallt runt oss. Den finns där och ger oss styrkan att fortsätta när det känns som att det är dags att lägga av. Många vill släcka den, många vill värma sig i dess sken, många är de som går bredvid dig utan att se den alls.

Vill du låta den synas? Vill du skänka värme till de runt omkring dig? Eller vill du att någon ska tända din falnade låga? Har den slocknat? Fanns det inget mer som den kunde livnära sig på? Var det kanske så att du lät ta bort det som din låga brann av? Varför? Brände du dig?

Din låga kan ingen annan än du livnära. Ingen kan styra över den utom du. Andra kan skänka dig energi till din låga, men bara du kan bestämma om den energin ska gå till att låta lågan brinna starkare, eller om energin ska bidra till att kväva din låga. Du väljer!

Valet borde vara enkelt, eller? Känn efter i dig själv. Hur mår din låga? 

#179 Låga - Vårdar du din låga?

3 kommentarer:

  1. Din bild och dina ord får mig att tänka på Stagnelius dikt "Vän, i förödelsens stund". Den kan jag läsa om och om igen, speciellt i tider då lågan falnar. Likaså kan jag försjunka i din bild. Lågor är fascinerande.

    SvaraRadera
  2. Så vackert skrivet till en underbar bild!

    SvaraRadera
  3. Vilken vacker bild du har fått till av elden. Snyggt med den svarta siluetten framför.

    SvaraRadera